LUTJEGAST – De leerlingen van basisschool ’t Fundament planten een dubbele houtsingel op het grondgebied van Staatsbosbeheer. Met het planten van de nieuwe bomen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzame wereld.

Loco-burgemeester Sjabbo Smedes opende de Boomplantdag in Lutjegast, maar liefst 600 bomen werden bij de Baak geplaatst door de kinderen met hulp van Staatsbosbeheer.

Marieke de Boer van Staatsbosbeheer was erg enthousiast over de kinderen. ze zei het volgende:

“Ze zijn super fanatiek bezig, prachtig mooi weer, ze rennen er over zodra ze door een boompje heen zijn, dus het gaat hartstikke goed.”

 

Nationale Boomfeestdag

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om basisschoolleerlingen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie wordt kinderen geleerd hoe belangrijk bomen zijn voor een duurzame leefomgeving. Om de natuureducatie verder uit te dragen wordt ieder jaar, rond het begin van de lente, de ‘Nationale Boomfeestdag’ georganiseerd. Dit jaar viert de stichting haar 60-jarig jubileum.

Intentieverklaring Bomenverdrag

Ard van der Tuuk heeft de ‘Intentieverklaring Bomenverdrag’ van Stichting Nationale Boomfeestdag ondertekend. Het uitgangspunt van het Bomenverdrag is, dat ieder kind tijdens haar/zijn basisschooltijd een ‘eigen’ boom plant. Met het ondertekenen van het verdrag belooft de gemeente dit uitgangspunt na te streven. Een bijkomend voordeel is, dat het planten van de bomen helpt met het halen van het  Klimaatdoel 2020. De Boomplantdag is een onderdeel van deze feestdag.

Fotobron: Lammert Jan Broekema