GROOTEGAST- Toneelvereniging Gastvrij uit Grootegast speelt op 7, 8 en 9 juli het openluchtspektakel Sil de Dorpsjutter. Plaats van handeling is De Notaoristuun te Grootegast. Sil de Dorpsjutter is een vrije bewerking door Maaike van den Hoek naar Sil de Strandjutter van Cor Bruijn. In 1989 speelde Gastvrij De Strandjutter al eens als binnenstuk, maar eens in de vijf jaar is het voor Gastvrij traditiegetrouw tijd voor een openluchtspel.

En wat is er, aldus Gastvrij, ,,nu leuker dan oude tijden te laten herleven, maar nu niet op een eiland, maar in het dorp. Overeenkomsten zijn er zeker, maar het zijn de verschillen die het leuker maken.”

Strand versus straatklinkers, duinen versus park, water versus vuur en te midden daarvan Sil Steenhuis. Een ruige vent, een vrije vogel! Voor niets en niemand bang, zorgzaam voor zijn familieleden, altijd uit op ‘goede handel’.

Eigenwijs als Sil is, heeft hij samen met zijn vrouw Janka en zijn zoons jaren geleden zijn intrek genomen in het park ‘De Notoaristuun’. ,,Gewoon bij jou om de hoek, levend van wat er aan de straat gezet wordt. Een fijn, vrij, onbezorgd leven, maar daar lijkt verandering in te komen…”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Drint, Hazenberg en Anne Bos in Grootegast en bij Vos in Niekerk. Zie voor de trailer en meer info op Facebook en www.toneelvereniginggastvrij.nl.

Onlangs waren Alie Kraaijinga en Nikki Böhmer te gast bij Wie Kent Tips.