MARUM- De op zaterdag officieel geopende wandeling om de Marumerlage gelopen en bij alle punten die je onderweg tegenkomt, de tekst uit de routebeschrijving ingesproken. Is een wandeling van 6 km over graswegen, mooie natuur te zien met kans op veel vogels en ander klein wild. Honden dus thuislaten. Zaterdag was de officiƫle opening door notabelen van de vier gemeenten waaronder burgemeester Hoekstra. Ze moesten varen met bomen op de Marumerlage. We kregen wel natte voeten om er te komen, behalve zij die laarzen hadden aangetrokken.

Opzet is nl, om het hele dal van De Oude Ried die in Trimunt ontstaat en via Marum, Leek Grootegast en Zuidhorn naar het Reitdiep loopt en zodoende de vier gemeenten van het nieuwe Westerkwartier verbindt.

 

Tijdens de Opening in de Romaanse kerk aan de Noorderringweg 41 werd er o.a. oude Ierse volksmuziek gespeeld door twee leden van Clovers End. Mooie passende muziek op harp of viool en draailier.

 

Koos Vos gaf nog een uitleg over het ontstaan van dit kerkje en de Stins, staande op de Bult van Marum en een middeleeuwse boerderij die verdwenen is. Deze drie gebouwen vormen het begin van Marum. Marum betekent: plaats aan het water.