Op donderdag 28 juni organiseren de gemeente Winsum en de herindelingsgemeente Westerkwartier een feestelijke informatiemarkt voor de inwoners van het gebied Middag. Dit gebied omvat de dorpen Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Aduarderzijl en Oostum. Het gebied Middag wordt per 1 januari 2019 samen met de voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn ingedeeld in de nieuwe gemeente Westerkwartier.
De informatiemarkt wordt gehouden op donderdag 28 juni 2018 van 19.00 tot 22.00 uur in de Doorrit bij café Hammingh in Garnwerd. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De burgemeesters Rinus Michels (Winsum) en Henk Kosmeijer (Marum) geven een toelichting op de komende herindeling. Daarna is er een informatiemarkt.

Op de informatiemarkt kunnen inwoners onder het genot van een hapje en drankje in gesprek met ambtenaren van de gemeenten. Er is informatie over de onderwerpen Wonen & Woonomgeving, Dienstverlening & Privacy, Evenementen & Vergunningen, Recreatie, Sport & Cultuur en Welzijn & Onderwijs. Hiernaast willen de gemeenten graag ook van de inwoners weten welke vragen er bij inwoners leven en waar extra aandacht aan moet worden geschonken.