De inwoners van de dorpen Ezinge, Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd hebben gezamenlijk gezorgd voor de realisatie van een sportpark in hun buurt. De bewoners kunnen na de opening op 21 juli gratis sporten in hun eigen buurt.

Begin 2017 ontstond tijdens de wekelijkse Bootcamp in Garnwerd het idee een fitnesspark te realiseren. Trainer Karel Jonker en tevens eigenaar van De Leefstijl Academie ging aan de slag en presenteerde de plannen bij de verschillende dorpen. Nadat iedereen hier enthousiast op reageerde is men gezamenlijk over gegaan tot actie, met als doelstelling om een park met outdoor fitness apparaten te plaatsen in het gebied van de dorpen Ezinge, Aduarderzijl, Feerwerd en Garnwerd. Zo kunnen buurtbewoners gratis sporten en elkaar stimuleren, elkaar ontmoeten en is vitaliteit binnen handbereik. Onder de naam ‘de Dikke Tien’ is er een looproute van een dikke tien kilometer, kun je een dikke tien kilo wegwerken en dat doen je o.a. op een dikke tien outdoor fitness toestellen.

Door het draagvlak van de dorpen kunnen ook vrijwilligers gratis opgeleid worden tot Outdoor Fitness Assistenten. Dit zal gebeuren door De Leefstijl Academie. Deze assistenten zijn na een opleiding in staat om zelf wekelijkse sportmomenten te begeleiden.  Tot nu toe hebben zich 15 vrijwilligers aangemeld. In het park staan kwalitatief hoogwaardige toestellen voor jong en oud .

Door bijdragen van de Rabobank, de gemeente Winsum, de NAM, de provincie Groningen, KoePon, de Leefstijl Academie en vv Ezinge is het allemaal te bekostigen. Het park is gerealiseerd op het voetbalveld in Feerwerd en is voor iedereen gratis toegankelijk.

De opening is op zaterdagmiddag 21 juli op het sportveld in Feerwerd, en staat geheel in het teken van beweging. Het openingsevenement start om 14.00 uur.

Het park zal om 15.00 uur geopend worden door de lokale sportheld Chris Huizinga, opgegroeid in Garnwerd wereldkampioen allround schaatsen bij de junioren.