Zaterdag 6 oktober zendt Omroep Westerkwartier live uit tijdens de Westerkwartier Marathon. Verslaggevers begeven zich door het Westerkwartier en brengen via live verslag de sfeer van dit bijzondere gebeuren bij jou thuis!

Ook zijn we live aanwezig bij de Lustrumeditie “Kom in Zuidhornfeest” waar op drie pleinen diverse activiteiten worden georganiseerd.

De uitzending begint om 10.00 uur.

De Westerkwartier Marathon Estafette is een sportief en feestelijk evenement georganiseerd door de vier Westerkwartiergemeenten: Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum. Deze gemeenten fuseren per 1 januari 2019 en met dit evenement wordt er letterlijke een verbinding aangebracht tussen de inwoners van deze gemeenten.

Hardlopers kunnen op afstanden van 5 tot 42,2 km genieten van de mooie omgeving in het Westerkwartier. Er is een grote variatie in de keuze van start- en finishplaatsen. De hele marathon kan zowel individueel als in estafettevorm gelopen worden, met naar keuze 2 tot 5 lopers. Voor de jeugd zijn er in enkele dorpen korte wedstrijden.

De wandelaars kunnen kiezen uit trajecten van 5,10,28 km of een totale rondwandeling van 43 km. Onderweg genieten ze van rustige paden en wegen, met enkele attracties onderweg.

In de 5 start- en finishplaatsen is geluid en muziek aanwezig, en ook onderweg valt van alles te beleven.