Vanaf 01 april is er een nieuwe programmering bij Radio Westerkwartier.

De nieuwe programmering zorgt er voor dat Radio Westerkwartier de gehele week uitzendt van ’s ochtends zeven tot ’s avonds elf uur. Hierdoor stopt Radio Westerkwartier met de doorgifte van Radio Noord.
Naast de bestaande en bekende programma’s zoals o.a. Back to the Rock, WieKentTips, Friday in the Mix, Vanuit West, Siaran Maluku, Uurtje Albert, Holland op z’n best, Kerk en Info,  Dinsdagavond Matinee, Toezeboudel, Rutger op je Radio, Jansen op Zaterdag en de Gospelkoffer zijn er ook nieuwe programma’s.
Zo start iedere werkdag met het nieuwe programma de RWK Ontbijtshow. Een vrolijk begin van de dag. Nieuw op de zondagmorgen is het programma Gospel Time. Voor de jongeren is er op de dinsdagmiddag het nieuwe programma Wat Jong. Een programma met nieuwtjes en wetenswaardigheden gepresenteerd en belicht vanuit het perspectief van de jongeren zelf.
Op vrijdagmiddag start het weekend met het gelijknamige programma ‘Het weekend in’. Naast nieuwe programma’s krijgt het programma WesterVertier op de maandagmiddag en Frik in de Middag op de woensdag, er een uurtje bij. Voor de echte Jazz liefhebbers is er op de woensdagavond het programma Jazz-Dans en Dixieland.
De programma’s worden op verschillende dagen herhaald en afgewisseld met non stop muziekprogramma’s.

Radio Westerkwartier staat bekend om zijn veelzijdigheid en variatie. Met de nieuwe programmering en nieuwe programma’s wordt deze veelzijdigheid en variatie nog verder doorgevoerd. De ontwikkeling staat niet stil en ook voor het komende jaar staan er nog grootste plannen op de rol.
Radio Westerkwartier is gevestigd in Marum en is te ontvangen op FM 105.3, op de kabel van de diverse aanbieders en via internet op www.radiowesterkwartier.com. Op deze website is er naast informatie over de nieuwe programmering en frequenties ook het nieuws uit het Westerkwartier te vinden.

Radio Westerkwartier is altijd op zoek naar nieuwe talenten voor verschillende taken, achter en voor de schermen. Zo is er nog behoefte aan nieuwe programmamakers, verslaggevers en redactiemedewerkers. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar: programmas@radiowesterkwartier.com.