De Healthy Ageing Tour voor vrouwen mag van 4 tot en met 8 april een groot aantal wielertoppers verwachten. Daarmee blijft de traditie in stand dat de beste wielrensters van de wereld aan het vertrek staan in de provincie Groningen voor deze etappewedstrijd. Bovenaan het affiche prijken de naam van Olympisch kampioene Anna van der Breggen uit Zwolle en wereldkampioene Chantal Blaak uit Berkel en Rodenrijs. Beide rensters komen uit voor de succesvolle Nederlandse vrouwenformatie Boels-Dolmans.
Op donderdag 5 april is Grootegast de locatie voor start en finish met een omloop door het Westerkwartier. De etappe heeft een lengte van 131 km.
Tijdens de Healthy Ageing Tour wordt er gezondheidsplein in Grootegast georganiseerd met allemaal sportieve en gezonde activiteiten voor jong en oud. Op het gezondheidsplein in Grootegast (plein tegenover gemeentehuis en Notaristuin) komt o.a. een BMX workshop met show, capoeira workshop met show, BikeWize (fietsparcours voor de jeugd), floorball, unicurl, leefstijlkompaz (leefstijl trainingen), denksport (dammen), generatielunch (lunch met scholieren en ouderen begeleidt door studenten welzijn & zorg), WeHelpen, schminken, toffe koffie, Jumbo en een VIP trailer. Dit allemaal tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Chantal Blaak