Performer Melle Hijlkema uit Marum en de dichters Klaas Duursma (De Wilp) en Anneke Wasscher (Leek) treden zaterdagmiddag 18 augustus op tijdens een uniek poëziefestival, dat bovendien gratis toegankelijk is. Het Penrose Poëziefestival vindt dan plaats in het Bakkerscafé in Grijpskerk (Kerkplein 5).

In Grijpskerk treden dichters op met poëzie en muziek in het Nederlands, Gronings en Fries. Medewerking is er naast eerdergenoemden Hijlkema, Duursma en Wasscher onder meer van Geert Zijlstra (Pieterzijl), Willem Tjebbe Oostenbrink (Zuidhorn), de voormalige huisdichter van de RU Groningen Rachel Raetzer, de Burumse Ruurdtsje de Haan (met Friestalige poëzie) en – helemaal uit Amsterdam – kunstenares en schrijfster Aafke Steenhuis, die overigens haar wortels heeft in Zuidhorn en Delfzijl.

Penrose speelde zich tot dusver uitsluitend af in Amsterdam en directe omgeving, maar viert nu het eerste lustrum met een noordelijke editie. Doelstelling van Penrose is op een laagdrempelige manier (geen entree dus) aantonen dat poëzie niet moeilijk of verheven hoeft te zijn, maar overal bestaansrecht heeft. Eerder vond het festival onderdak in o.m. een ontmanteld benzinestation en een voormalige atoomschuilkelder; de eerste editie was op de platte toren van het Noord-Hollandse dorpje Ransdorp.

De namen staan garant voor een kwalitatief uitstekend programma, dat begint om 14.00 uur en tegen de klok van vijven zal zijn afgerond. Bezoekers maken bovendien kans op een gratis literaire goodie bag.