Op Twitter gingen al de geruchten dat er een nieuwe lokale partij zat aan te komen en vandaag werd er middels een persbericht bekend gemaakt de geruchten kloppen. Sterk Westerkwartier is de nieuwe lokale partij voor het Westerkwartier en wil mee gaan doen aan de verkiezingsstrijd die rond september zal gaan starten.

Sterk Westerkwartier wil mensen om zich heen verzamelen die een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de plaatselijke politiek en los staan van landelijke dogma’s. De partij wil uit gaan van de eigen kracht van het Westerkwartier.
De plannen bevinden zich in een vergevorderd stadium. Gezocht is en wordt naar mensen, die uit zichzelf niet zo gauw aansluiting zoeken bij een bestaande, landelijke partij. Mensen die al jarenlang het verschil maken in het Westerkwartier zijn benaderd of hebben de initiatiefnemers benaderd. (Oud)-leden van de D66, Groen Links, PvdA en VVD hebben zich ondertussen aangesloten bij Sterk Westerkwartier, maar ook mensen die geen binding hadden en hebben met de bekende landelijke partijen, maar gewoon lokaal hun sporen hebben verdiend op onderwerpen als snel internet, lokale scholen, sporten en noem maar op.
Bij de presentatie van de nieuwe partij zal bekend worden welke gezichtsbepalende Sterk Westerkwartier gaat benoemen. Een naam is al wel bekend, Harry Stomphorst uit Marum. Geen onbekende in de politieke wereld van Marum