Waan je even in Cuba tijdens het gratis zomerconcert van het Ricciotti ensemble op 16 augustus in De Zijlen in Grootegast. 42 Enthousiaste jonge muzikanten van het unieke straatsymfonieorkest zetten het publiek in vuur en vlam met de mooiste Cubaanse muziek. Het concert is er één uit een reeks van 35 optredens door het gehele land.

Het optreden van het Ricciotti ensemble, ook wel het meest onorthodoxe symfonieorkest van Nederland genoemd, staat in het teken van Cuba; een land met een rijke muziekcultuur waarvan we in Nederland slechts een fractie te horen krijgen. Speciale gast is pianist Ramón Valle, opgegroeid in het Cubaanse Holguín maar al jaren woonachtig in Nederland. Met zijn charismatische podiumpresentatie weet hij het publiek om zijn vingers te winden. Het publiek maakt kennis met de Cubaanse muziek, uit de concertzaal en van de straat, van vroeger en nu.

Tijdens hun zomertournee zamelt het Ricciotti kleine muziekaccessoires in die het orkest later dit jaar naar Cuba meeneemt waar het op tournee gaat. Iedereen die zelf iets over heeft of wil doneren, kan dit inleveren tijdens het concert. Denk aan muziekaccessoires als rieten, snaren, mondstukken, dempers en onderhoudsmaterialen. Deze worden uitgedeeld aan Cubaanse samenwerkingspartners zoals (jeugd)orkesten, muziekscholen, straatartiesten en kunstenaars.

Locatie van het concert is bij de Zijlen aan de Middellaan 42 in Grootegast

.