De gemeente Zuidhorn is, samen met negen andere overheidsorganisaties, genomineerd voor de prijs van Beste Overheidsorganisatie 2018. Uiteindelijk kiest een jury drie finalisten uit die mogen strijden voor de titel de ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2018’.

Het bestuursakkoord en de innovatiekracht van Zuidhorn vormen de basis van de nominatie. In het bestuursakkoord van de gemeente staat de mens centraal en wordt gestreefd naar een duurzame samenleving waarin iedereen mee doet. Directe aanleiding voor de nominatie is het innovatieve karakter van de gemeente. De gemeente is voorgedragen door Menno Spaan, organisatiedeskundige en schrijver van het boek ‘Van Indammen naar laten stromen’ over innovatie in de publieke sector, die onder de indruk is van de innovatievriendelijke biotoop van de organisatie.

In september geven de genomineerde kandidaten een presentatie aan de vakjury. De drie laatste kandidaten die hieruit overblijven, ontvangen in oktober de jury voor een werkbezoek. Uitreiking van de prijs ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2018’ vindt plaats op 19 november in de Ridderzaal in Den Haag.